2015. július 26., vasárnap

Olivia Natural, avagy a biokozmetikumok is lehetnek izgalmasak

Nem titkolt szándékom, hogy rendszeresen osszak meg Veletek olyan termékeket (termékismertető, vagy interjú keretében), amik szépek, hasznosak és elérhető áron vannak.
Egyáltalán nem vagyok biomániás, és az egyik legunalmasabb dolognak találtam, hogyha valaki állandóan a természetes termékek híve. Azt gondoltam, hogy az, ha egy termékből kivesszük az úgymond mesterséges anyagokat, akkor az el is veszíti azokat a tulajdonságait, amiért szerettük.
Azonban amióta Lara megszületett, igyekszem több fronton is körülnézni minden területet illetően, főleg amelyek Őt is érintik. Ez alól nem kivételek a kozmetikumok sem, hiszen azok közvetlenül a bőrével érintkeznek.

Kaptunk egy kedves ajándékcsomagot az Olivia Naturaltól, és meg kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam a natúrkozmetikumokat illetően! Termékeik nemcsak kiváló, természetes alapanyagokból készülnek, hanem emellett kínálatukat babaápolási készítményekkel is bővítették, a családosok nagy örömére. Mi a HabBaba szappant próbáltuk ki, ami három összetevőből áll: extraszűz olívaolajból, kókuszzsírból, és a nagy kedvencemből: a sheavajból.

Összetevői nem csak a tisztálkodásban, hanem a bőr hidratálásában is segítenek! A 2 hónaposnál idősebb babáknak, gyerekeknek ajánlják, és akár a kifejezetten érzékeny bőrűek (száraz, ekcémára hajlamosak) is nyugodt szívvel használhatják.
Nálunk klasszul bevált, fürdés után kicsit sem volt száraz a bőre, és a nagy meleg miatt megjelenő kiütéseket is szépen megnyugtatta. Gyorsan feloldódik, habosodik, nem kell belőle sok, így gazdaságosnak is mondható. Bátran ajánlom minden kisgyerekesnek!

A csomagban voltak kényeztető szappanok, olajok és egy shea-vajas körömvirág balzsam. A balzsam szó ne tévesszen meg senkit, ez is a bőr hidratálásáért dolgozik. Mindegyik termékkel elégedett voltam, de ez abszolút kedvencem lett!
Amikor kinyitottam a csomagot, kajánul felnevettem: “Végre elérkezett az én időm is!” Hiszen nagyon fontos, hogy amellett, hogy anyukák vagyunk, ne feledkezzünk el arról sem, hogy nők vagyunk és feleségek! Ha a bőrünk ápolt, és sugárzik az egészségtől, akkor hiába vagyunk fáradtak, mégis sokkal szebb és igényesebb a megjelenésünk, még akkor is, ha esetleg a gyerkőc mellett kevesebb, vagy talán egyáltalán rendelkezésre nem álló idő miatt, elfeledkezünk magunkról. Ráadásul nagyon fontos, hogy álmaink hercege legalább időnként lássa, hogy még mindig ugyanaz a kecses asszonka él vele, akit hajdanán feleségül vett. :)
Visszakanyarodva a kiindulási ponthoz, a shea-vajas körömvirág balzsam azért lett a kedvencem, mert hihetetlenül jól hidratál! Segíti a bőr tápanyagellátását, hidratációját és rugalmasságának megőrzését. Ez utóbbi nagyon hasznos a kismamáknak, hiszen a növekvő pocak számára igazi felüdülés – nem beszélve arról, hogy segít a terhességi csíkok kialakulásának megelőzésében. Akiknek nagyon száraz bőrük van, azoknak különösen ajánlom! Mivel 100%-ban természetes test-balzsamról beszélünk, ezért bőrünkben felszívódva sem okozhat bajt a pocakunkban ficánkoló kisembernek.
Amúgy a terhességi csíkokra, a szőlőmag olaj az egyik leghatékonyabban alkalmazható kezelés, hiszen magas antioxidáns tartalma az egyik legértékesebb bőrmegújító testápoló szerré teszi. Akár heti 1-2 alkalom is eredményes lehet, természetesen ez az egyéni adottságoktól is függ. De érdemes kipróbálni!


Ahogyan a címben is elhangzott, ezek a termékek tényleg izgalmasak! De mitől lehetne egy szappan, vagy egy testvaj izgalmas? Főleg, ha nem tartalmaz mesterséges összetevőket? Pontosan ettől! Vegyük például a Kókuszos csokoládé szappanjukat – aminek olvasásától (és látványától is) szinte összefut az ember szájában a nyál. Igazi kókusz és belgacsokoládé találkozik, nem is akárhogyan!
A csokoládé értékes alkotóelemei puhítják, revitalizálják a fáradt bőrt, a kókuszszemcsék pedig gyengéden radírozzák az elhalt hámsejteket. Lányok, kell ennél több? Kíméletes összetevői miatt nemcsak a testre, hanem az arcra is bátran használhatjuk.
Vagy vegyük például a Kecsketejes-mézes szappant, amiben annyi vitamin és ásványi-anyag van, hogy nemcsak regenerálja a száraz, sérült bőrt, hanem tökéletesen hidratálja is.
Mivel natúrkozmetikumokról beszélünk, ezért gyerekek is használhatják. Hogy melyik terméket, pontosan mennyi idős kortól lehet használni, arról segítséget kérhettek a boltban, vagy akár utána lehet nézni a honlapjukon is.

Ti gondoltátok, hogy az illóolajokat nemcsak párologtatásra lehet használni, hanem bőrápolóként is? A Levendula illóolajat használhatod szaunázáskor, fürdéskor, és kis mennyiségben közvetlenül a bőrfelületen is. Segít az álmatlanságban – akár várandósság alatt, akár a csecsemőknél. A pici babáknál a fürdővízbe csepegtetve – Anyuka-társaim, ha esetleg régóta nem aludtunk, ne engedjünk a kísértésnek, nem szükséges az egész üveggel a fürdővízbe öntenünk, hiszen a pici babáknál egy csepp is elegendő az esti pancsinál.
A Narancs illóolaj, pedig kiváló gyulladáscsökkentő, fertőzésgátló és izomgörcsoldó. Ez utóbbi tulajdonság szintén jótékony lehet a kismamák vissza-visszatérő lábgörcs panaszaira.

Egyszó, mint száz az Olivia Naturalnál való vásárlás során merhetünk úgy önzőek lenni, hogy közben nem is vagyunk azok. Hiszen termékeiket gyakorlatilag a család minden tagja használhatja. 
A készítők nem csak minden korosztályra, de mindkét nemre is gondoltak, így érdemes körülnézni a széles palettán, és az egész családnak válogatni a tisztálkodó és bőrápoló termékeik közül, anélkül, hogy hónapokig spórolnunk kéne.

Bővebb információért látogassatok el: www.olivianatural.hu weboldalra






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése