2016. március 20., vasárnap

Naurel: Az első fogmosás természetesen

Minden “első”, nagy kérdés a szülők,  és nagy lépés a babák életében.
Az első falatok, az első cipőcskék kiválasztása, és az első kisfogak mosása egyaránt. Mindenben a legjobbat akarjuk gyermekünknek nyújtani, a legkiválóbb ismereteink alapján. Ezen igyekezetünk alól, egyik terület sem kivétel.
Nem könnyű az álláspont foglalás, hiszen annyi a különböző vélemény. Egyet biztosan állíthatunk: érdemes arra törekednünk, hogy ami a baba szervezetébe kerül, az a lehetőség szerinti legminimálisabb mértékben tartalmazzon káros anyagokat. Ezúttal, egy területtel szeretnék foglalkozni: a pici fogak mosásával.

Nemcsak azért nagy kérdés az első fogmosás kérdése, mert nehéz eligazodnunk a különböző tanácsok útvesztőjében, hanem azért is, mert az első alkalom meghatározó lehet a többi alkalmat tekintve. Hiszen, ha rossz élményt gyűjt be a kis egyfogúnk az első fogsuvickolás eseménye során, akkor nehezebb rávenni a következő alkalomra, mint mikor csillogó szemekkel várja a másnap esti lehetőséget.
Nyilvánvalóan nem azért vágyik a fogmosásra, mert pontosan ismeri a fogszuvasodás folyamatát, sem nem azért mert már felfogja a ‘fognyűvő manó’ fenyegető természetét. Hanem éppen azért, mert vicces, és játékos, és odavan azért, ahogyan le lehet venni apát és anyát a lábáról, csupán csak amiatt, mert van egy foga (vagy több), és nyitva tudja tartani a száját 10 másodpercig.
Mielőtt mindent összekészítenénk, mint minden másban, ebben is fontos a példamutatás, hogy lássa apa és anya is mindennap mos fogat. Már az első kisfog kibújásával érdemes elkezdeni a fogmosásra hajazó tevékenységet, méghozzá az esti fürések során. Ez így könnyedebb, játékosabb, mintha a “csaphoz lenne támasztva” a gyerek.
Nálunk, az első néhány alkalommal kötelező fogmosási kellék volt: Lara, fogkefe, fogkrém, pohárka,  anya, apa, és apa fotós-videós felszerelése, minimum két optikával. Nomármost, ha így felkészülünk a becses eseményre, akkor érdemes azokat a kellékeket szintén jól kiválasztani, amik valójában fontosak. Nevesül, a fogkefét, fogkrémet, fogmosópoharat.
A naurel.hu oldalán rátaláltam a Jack n’ Jill bölcsis indulócsomagra, amiről maximálisan elmondható, hogy minőségi, organikus termékekből áll minden egyes darabja! A csomag tartalmaz egy puhasörtéjű, kisfejű fogkefét, amely gyengéden, de mégis hatásosan tisztítja a fogakat, anélkül, hogy felsértené vele a kisbaba ínyét. Nyele kukoricakeményítőből készült, és kialakításának köszönhetően könnyen, és kényelmesen illeszkedik a legkisebbek kezébe is. PVC - és BPA-mentes. A kislány csomagban, egy kedves  koalás szimbolóm teszi játékossá, és szerethetővé a fogmosást, ami megtalálható az előbb említett fogkefén, és a fogmosó poháron is. A fogmosópohár rizs – és bambuszhéjból készült, pontosan emaitt nem kell attól tartanunk, hogy bármi káros anyag  kioldódik belőle, akár melegvíz hatására is. Ez is tökéletesen illeszkedik a picik kezébe, ezért önálló használatra is kiválóan alkalmas, amikor már képes a baba ügyesen megfogni a poharat. A következős kedvencem a csomagban a Jack n’ Jill organikus epres fogkrém, ami fluoridmentes bio fogkrém, organikus körömvirággal, és eper ízesítéssel. Nagyon jó íze van, emiatt szerethetővé teszi a fogmosás minden percét. Mint ahogyan gyermekünket elnézve tapasztaltuk, hogy a fogkrém nagyrésze, általában az első 5 másodpercben már a kisbabánk hasában van: nem kell tartanunk, az egészségre káros anyagoktól, természetes összetételének köszönhetően.
A csomag tartalmaz továbbá, egy szintén organikus babapopsi balzsamot, ami bio olajokkal, és kivonatokkal: napraforgó és olívaolajokkal, és kamillával táplálja és nyugtatja a babapopsi bőrét. A balzsam első tapintásra keménynek tűnik, azonban a kéz melegétől egyből felolvad, és nagyon jól kenhető a kis fokhagymákon. A kipirosodott részt, gyakorlatilag az első használat után halványítja, felpuhítja. Nem ragacsos, nehéz, hanem kifejezetten lágy és könnyű texturájú.
Minőségi csomagunk ötödik eleme a Beaming Baby elnevezésű popsitörlőt, amely organikus aloe verával, és grapefruit mag kivonattal készült.  Mentes a műtrágya- és rovarirtószer maradványoktól, a parabénektől, klórtól, alkoholtól, a mesterséges illatanyagoktól és színezékektől, valamint a génmódosított összetevőktől. Így, már a pelenkacsere első lépésével, a popsitörléssel bőrtápláló anyagokkal tisztítjuk, és tápláljuk a babapopsit.
Nagyon szeretek csomagban vásárolni, mert így több dolgot lehet egy időben kipróbálnunk. Ha valamelyik termékbe beleszeretünk, és elfogy, akkor a naurel.hu oldaláról bármikor beszerezhetjük. Ezzel a csomaggal teljes mértékben biztosíthatjuk, hogy gyermekünk számára, csak és kizárólag organikus termékeket használunk a fogmosáshoz, és  bőrápoláshoz. Lehetővé téve, hogy a fogmosás, ez a fontos szokás, jó élménnyel épüljön be gyermekünk mindennapjaiba.
A naurel.hu garanciát vállal, hogy a stílusos, és egyben kedves dizájn nem megy a minőség rovására!
Ha felkeltette érdeklődéseteket, akkor itt tudtok nézelődni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése