2015. július 3., péntek

Little Factory: Textil-univerzum a világ legfontosabb embereinek, a gyerekeinknek

Azt hiszem nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy nagyon szeretem a kreatív embereket. Szeretem az izgalmas megoldásaikat, ötleteiket mégha egyszerű, úgymond kézenfekvő dologgal rukkolnak elő.
Hiszen ha kreatív emberek munkájáról beszélünk, akkor az biztosan nem lehet hétköznapi! És olyan jó néha a hétköznapi dolgoktól elrúgaszkodni, nem igaz?!

A Little Factory márkájú vállalkozásba, babaruha készítésbe 3 fiatal lány kezdett bele, nem is olyan régen. Mikor megláttam a termékeikről készült fotókat, nagyon kíváncsivá tettek. Szerencsére volt idejük egy beszélgetésre velem, amelyben jobban megismerkedhettem velük, a termékeikkel, céljaikkal, és talán egy pici betekintést is nyerhettem a  kulisszák mögé.
Ismerjétek meg őket Ti is, tartsatok velem!

Természetesen elsősorban az foglalkoztatott, hogy honnan jött az ötletük a babaruha készítéshez, hiszen korábban egyikük sem ezzel foglalkozott, mindhármójuknka meg van/ volt a szakmája. Sőt mi több, ketten főállású anyukaként élik hétköznapjaikat.
Mint kiderült Erika, Hanna és Uchi régóta barátnők, és pár éve kipróbálták milyen lenne, hogyha az illusztrációs ötletekben, és kézügyességben jártas Hanna kézzel készített rajzai, nem csak a papírról mosolyogtatnának meg minket, hanem a textíliáról is. Így Hanna egyik rajzát rányomtatták egy pólóra, csak kísérletképpen. Megállapították, hogy ez egy járható út lehetne, de anyagi és kapcsolati forrás híján parkolópályára tették az ötletet.


Van olyan dolog, ami nem hagyja nyugodni az embert, és folyton ott motoszkál belül. Ezt az inspirációt ők sem nyomták el, és gyakorlatilag egymástól függetlenül, és mégis teljes összhangban tavaly újra elővették a projektet, de már konkrétabb elképzelésekkel, szakmailag felkészülten, tökéletesen kiegészítve egymást.
Hogy miért pont babaruhákkal kezdtek el foglalkozni? Egybehangzó álláspontjukat csak megerősíteni tudtam: “ A babaruhák annyira cukik!”
Anyukák valljuk be őszintén, senkinek sem ismerős az az érzés, hogy magatoknak mentek be ruhát vásárolni, és két teli szatyor gyerekruhával jöttök ki a boltból?! Csak én vagyok az egyetlen, akivel ez megtörténik?! Mennyivel édesebb egy pici felső, mint egy 46-os “lepedő”?!
De kanyarodjunk vissza a témához. Véleményük szerint a felnőtt ruhapiac már eléggé telített –a hazai gyártókat is figyelembe véve – viszont még a babaruhák területén lehet újat mutatni.  És ez is a cél.
Az a stílus, amit anyukaként kerestek nem volt Magyarországon, csak legfeljebb külföldön hasonló. Így eszükbe jutott, miért ne valósíthatnák meg elképzeléseiket ők, itthon?!


Kíváncsi voltam magának a vállalkozásnak a szemléletmódjára is. Hiszen, az üzletpolitikából nagyon sok mindenre következtethetünk a termékekre vonatkozóan. A Little Factory alapját képezi, hogy úgy készítik a ruhákat – egészen az anyagbeszerzéstől kezdve, a kész termék becsomagolásáig -, hogy olyat kapjon a vásárló, amit ők is szeretnének, és szívesen kézbe vesznek.
Minden ruhanemű úgy van megtervezve, kivitelezve, ahogyan azt ők is szeretnék látni a saját gyermekeiken.
Kihangsúlyozták, semmiképpen sem szeretnék, hogyha olyan termelői folyamatba menne át a vállalkozás, hogy az az alkotás művészete, és a minőség rovására menjen.
Mindezek mellett, amitől figyelemre méltó ez a márka:
- Az anyagválasztás folyamatában mindhárman résztvesznek, hogy biztosan meggyőződjenek arról: a választott anyag mindenképpen jó legyen a baba bőrének (100% pamut). Még a címkeválasztásnál is odafigyeltek - habár kivágható - de ha benne hagyjuk, sem érzi meg a gyermek, hiszen annyira puha az is.
- A rajta szereplő minták egyediek, mind kézzel rajzoltak, gyermekekhez illőek.
Fontosnak tartják, hogy a minta ne sérüljön, bírja a gyerekek általi használatot, és a tömérdeknyi mosást is túlélje. Éppen ezért, a legminőségibb nyomástechnikával készülnek a kedves rányomatok.
- Szabását tekintve úgy van kialakítva, hogy kényelmes legyen a gyerekeknek, illetve a szülőknek se jelentsen gondot, amikor át kell pelusozni a totyogót.
Sok olyan babaruha van, ami nagyon divatos, de kényelmetlen, vagy “műanyag” érzetet kelt, ha feladjuk a gyerekünkre.  A Little factorynál az, hogy a termék jól nézzen ki, nem megy a minőség, és a kényelem rovására.


A márkáról elmondható, hogy az egyszerű szabásmintákat, egyszerű fazonokat képviseli, a pasztell színvilág keretein belül. Az egyedi, kézzel rajzolt, rányomott minta, az ami igazán feldobja. Illetve plusz különlegesség, hogy a textílek szineit, és a ruhák mintázatait az évszakoknak, szezonnak megfelelően válogatják ki, készítik el. Például, most a nyár alkalmával, a fagyi színek közül lehet válogatni. Fontosnak tartják, hogy legyen mindig valami téma, amely irányt mutat az újonnan kikerült kollekciónak.
Korosztályt tekintve, újszülött kortól olyan 4-5 éves korig válogathatunk gyerekeinknek a készletükből. Pólók, trikók, hosszúujjú felsők, bodyk, kis ruhák, rövidnadrágok, leggingsek találhatóak a széles választékban. A ruhák mellett, bőr moccasineket is készíttetnek tetszőleges színben, és méretben megrendelésre.


Számomra mindig érdekes kérdés, hogy miért válasszunk magyar terméket, hiszen számtalan esetben sokkal olcsóbban hozzájuthatunk a külföldön készült termékekhez.
Nagyon tetszett az a szemlélet, hogy vállalkozóként sem feledkeztek el róla, hogy ők is anyukák! Tudják, hogy milyen költsége van a gyerekruháknak, tudják, hogy milyen sokra van szükség belőle, hiszen nagyon rövid ideig hordanak egy egy darabot a picik.
“Fontos, hogyha a szülők ránéznek egy egy darabra, és megtetszik nekik, akkor elérhető legyen. Ne csak annyit tudjanak mondani, hogy: hú de jó - de kétszer annyiba kerül, mint az, amit a szülő magának vesz.”
“Lényeges,  hogy a magyar vásárlók észrevegyék, ugyanúgy megtalálható itthon is az a minőség, amit esetleg sóvárogva néznek egy külföldi honlapról.”

És, hogy mi vár bennünket a jövőben?
Ami a közeli jövőt illeti, az az őszi-téli kollekció: pulcsik, kabátok, melegebb nadrágok, és még számíthatunk táskákra is!
Volt már példa olyan kérésre is néhány szülőtől, hogy szívesen hordanának baba-mama ‘egyenruhát’. Ezt egyenlőre a jövő zenéjének tartják az alkotók. Viszont, ami biztos, az érdeklődésből nincs hiány.

Little Factory:
“Olyan ruhákat készítünk, amiket a saját gyerekeinkre is ráadunk nyugodt szívvel. Sőt örömmel!”







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése