2015. május 15., péntek

Sonnentherme - A baba paradicsom 2.rész

Az “éhezés” teljességgel kizárt, ugyanis szinte folyamatos ellátásban van részünk. A “kényeztető családi ellátás” keretein belül megtalálható a reggeli, könnyű ebéd, süti-üdítő-szendvics-kávé idő, vacsora.
Az éttermi részlegen minden családnak névreszóló asztala van, ahol fogyasztja a finomságokat a teljes tartózkodás ideje alatt. Kényelmes, hangulatos és kitűnően bababarát. Ez utóbbit a kialakított mini játszószigetek igazolják, amik ideálisak arra, hogyha a baba megúnta az evést, egyhelyben ülést, ide be lehet rakni, és az asztaltól félszemmel figyelhetjük, mit művel éppen szemünk fénye.


Meglepő, és tényleg nagyon jó érzés, hogy annyira igaz ez a bababarát szellemiség az egész helyre, hogy egyetlen egy pincér sem néz ferde szemmel, ha a gyerek négykézláb, maszatos arccal megy keresztül az éttermen, hogy eljusson a játszószigetre, vagy ha evés közben az étel nagyobbik része a földön landol. Sőt mi több, a szülők sem! Ez természetesen egyáltalán nem azt jelenti, hogy valamifajta utópisztikus baba hatalomátvételre került volna sor, hiszen minden szülő rászól a gyerekére, fegyelmezi. Egyszerűen az egész hely hangulatáról elmondható ez a hozzáállás.


Svédasztalos étkezés van, tehát szabadon lehet válogatni a friss, mutatós, ínycsiklandozó fogások közül. A gyerekeknél is rendkívül sokszínű a paletta: vannak a szilárdabb ételek (főzelék, húsok, tészták…), a pépesített ételek, hozzáadott só és cukor nélkül készítve, hogy minden szülő a saját belátása szerint kínálhassa gyermekének. A főétel után a kicsiknek is kijár a desszert, mint például: fagylalt, sütemény, joghurt, gyümölcs és még sok finomság. A legkisebbek számára pedig választhatunk a tápszerek, babakekszek, bébiételek sora közül. A bolti ételek mellett, az étterem sajátkészítésű ételei igy fogyaszthatók. Bármiből lehet venni, és annyit, amennyit a gyerek szeretne. 


Kétféle babaetetőszék közül lehet választani, és előkét, kanalat is adnak. Ide tényleg csak magunkat kell vinni, és a ruháinkat!
A hotelszobákról egy pillanatra meg is felejtkeztem, pedig ezek is említésre méltóak. Minden szobában van bili, wc szűkítő, pelenkázó, kiságy, vízforraló, babakád, és egy kis figyelmesség a kisbabák ágyikójában: kis zacskó gumicukor, és egy kis mesés füzet Sunny Bunny-tól, az elalváshoz. Ezekből az apróságokból is rendkívül érezhető a meleg, barátságos fogadtatás. A standard szobák mellett van 12 speciálisan kialakított antiallergén szoba is.

Na jó, mostmár muszáj kimennünk az udvarra, mert lassan diplomamunka lesz ebből a posztból. Csak egyszerűen, szeretnék minden különlegességet megosztani Veletek, hogy legalább egy kicsit sejthető legyen, milyen is ez a hely valójában.
Az udvaron (vagy inkább birtokon?) található a homokozó, kinti járgányok, hinták. Vannak nyulak, őket naponta egyszer, program keretében meg lehet etetni, és simogatni, ezt a kicsik nagyon élvezik. Gyönyörűszép pázsit van, ahol kerti bútorokra lehet kiülni, pihenni.



A nyári programok közé tartozik az Alíz csodaországban által ihletett kisvasút, az ugrálóvár, trambulin, varázsszőnyeg csúszda, a rally versenyek.



Kint van például egy olyan babamedence, amely lassan mélyülő (7-47 cm), homokos partja van, és a nagy melegben kifeszített árnyékoló vigyáz a gyerekek bőrére. Ennek a medencének a végében van a vizi-dodgem, ahol a körülpárnázott kishajókba ülve vidámkodhat a négy év feletti korosztály. Természetesen ennek is megadják a módját a mini világítótoronnyal, és kis házikóval a parton. Van olyan medence, amelynek oldalában döntött szögben mászófal van, így biztosan a vízbe pottyan az, aki leesik. És van itt egy egész évben használható úszómedence is, hiszen hőmérsékletét az aktuális klímához mérten szabályozzák. Tehát, ha lehül az idő, akkor melegebb lesz a víz is.
Ha valakinek hiányzik a testmozgás még mindezek mellett is, akkor igénybe veheti a fitness termet, illetve, hogyha a szabadlevegőn szeretne edzeni, akkor keverheti a kellemeset a hasznossal, hiszen ingyenesen lehet bérelni bicikliket, négyszemélyes riksát és utánfutós biciklit is, így lehetőség van tekerve barangolni a simára aszfaltozott, festői környezetben.



Egyszerűen nem lehet unatkozni ezen a helyen! Azt hiszem ide nem biztos, hogy pihenni kell jönni, mert annyi mindent nyújt ez a baba-kánaán, hogy sem a gyerekek, sem a szülők nem akarnak lemaradni semmiről sem. Ide azért kell eljönni, hogy páratlan, nem mindennapi, közös családi élményeket gyűjtsünk. Amiről azt hiszem, hogy legalább annyira fontos, mintha az ember kikapcsolódni vágyna. Természetesen ez utóbbira is temérdeknyi lehetőség van, de ha őszinte akarok lenni, akkor meg kell, hogy valljam, minket legalább annyira izgalomban tartott ez a pár nap, mint Larát. A pihenés időpocsékolásnak tűnt, ezért egyszerűen nem pazaroltunk rá időt, hanem élveztük!
Mikor hazaindultunk, mondtam Norbinak, hogy akár szívesen laknék is itt, hiszen tényleg minden meg van amire a gyermekes családok vágynak, kiváló, otthonos hangulattal fűszerezve.
Ahogyan az egyik kedves marketinges kolléganőjük mondta: “Nálunk a gyerekeknek és a babáknak van minden. És egy kicsi a felnőtteknek.” És ez így van jól! Pontosan ettől olyan szerethető, magával ragadó szálloda. Nem véletlen, hogy a világ legkedveltebb 99 hotelének az egyike.
Jó szívvel ajánlom ezt a helyet mindegyikőtöknek, mert számunkra is feledhetetlen élmény volt!

Sehen uns wieder sofort liebe Sonnentherme!



Itt megnézhetitek az általunk készített videót:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése