2016. április 3., vasárnap

Doodoo: Szép álmokat a babának, és Neked!

Annyira nem szeretem, amikor azt mondják, hogy “aludj, amikor a baba is alszik”. Hiszen tudhatnák, hogy legszívesebben nem csak akkor aludnék, amikor a baba, hanem akár egy egész napot is átaludnék. A közös szundikálás ritka esetben kivitelezhető. Ezt azért tudjuk, mi gyakorló édesanyák, mert ilyenkor van időnk lehetőségünk megcsinálni mindazt, amit az ébrenlévő gyerek mellett nem tudtunk. Azonban néha muszáj lenne elcsábulnunk, és pihennünk egyet. Egy jó alvás csodákra képes, de egy finom habos kakaó, és egy Szép házak magazin átlapozása is, hasonló érzést nyújt. Valahogyan lopni kell egy kis időt magunknak, és ez bizony az egyik legnehezebb feladat.
A lopott idő mindenképp kihívás az édesanyák számára – hiszen, oly sok a teendő – legfőképp akkor , hogyha valakinek picit nehezebben alvó, nyugtalanul sírós, vagy hasfájós a babája.
 Szeretnék bemutatni Nektek, egy olyan terméket, ami szülők, és kisbabák százainak segített! A neve: Doodoo játék. Ez egy kedves plüss figura, a belsejében van egy kis audió lejátszó, ami azokat a hangokat hallattja, melyeket a pici az anyaméhben hallott! Ezzel segítve a megnyugtatását.
A hangot adó egység 3 perc után automatikusan kikapcsol, azonban ha a baba újra sírni kezd, vagy megmozdul, akkor újra bekapcsol. A hangerőt szabályozni is lehet, úgy ahogyan a legmegfelelőbb a kicsi számára.
Rengeteg anyuka számol be arról, hogy gyakorlatilag pár perc alatt megnyugtatja, sőt elaltatja a síró gyereküket. És, ha az éjszaka folyamán felriad, akkor segít visszaaludni a piciknek!
Kedves külseje, anitallergén plüssből készült, ami szeretnivaló kisbaráttá teszi a Doodoo játékot kisbabánknak, akkor is ha már nagyobb lesz.
Nem győzöm kiemelni, hogy mennyire szeretem, amikor a nagyobb tesóra is gondolnak, itt is pontosan így van! Ugyanis, ha valaki szeretne a nagyobb tesónak is örömöt szerezni, akkor lehet vásárolni tartalék plüsst, (audió egység nélkül) így a kistesók közösen élvezhetik a Doodoo figurák pihe-puha ölelését.

A szkeptikusabb édesanyák megnyugtatásaképpen szeretném megjegyezni, hogy külföldön is több éve használják, sikerrel!
Érdemes kipróbálni annak, akinek sokat sír valamiért, vagy nehezen alszik el a babája. Javasolt az első három hónapban elkezdeni a használatát, mert ebben az időszakban a legeredményesebb a Doodoo játék nyugtató hatása. Azonban “idősebb” babáknál is javarészt jók a tapasztalatok.
Fontos, hogy a Mami offline lehessen néha – akár csak napi (heti?) 1-2 órára. Hogyha kicsit sikerül felfrissülnünk, de legalábbis sírásmentessé tennünk a napunkat, akkor sokkal türelmesebben, és kiegyensúlyozotabban tudunk foglalkozni a kisbabánkkal, és nekilátni a további teendőknek.
Érdekes, hogy minél több a gyerek, és a feladat, annál hamarabb tudunk regenerálódni, rövidebb idő alatt felpezsdülni. De azért jó ha van egy B terv, amihez lehet nyúlni, ha már az anyai praktikák széles spektruma kevésnek bizonyul.  A Doodoo játék, pontosan egy ilyen B terv!

Olvassátok el más anyukák tapasztalatait, nézelődjetek körbe a:





1 megjegyzés:

  1. Tényleg hasznos, mi is megvettük még a baba születése előtt. Még csak 9 napos a babánk, de 20 kezemen sem tudnám megszámolni hogy hányszor altatta/nyugtatta meg ez az igen okosan kifundált dodobaba..:D
    Nem jó állandóan kikapni a gyereket az ágyából ha sír, órákon át nyugtatni, mert rászokik, és tudja jól hogy kézbe lesz kapva ha sír. Hozzászokik. Persze mivel sok testkontaktus kell nekik, és néhány esetben (bekakiltunk bepisiltünk, büfizni pukizni kell, kajaidő van...:D) amúgy sem használ.
    Ebben a percben is beindult (hallottam a bébiőrön keresztül hogy elkezdett mérgelődni, aztán sírni, bekapcsolt a dodó, 20 másodperc nem telt el, és már aludt is tovább...azért az meleg :DD)
    Egy szóval jah: megéri az árát, akárhonnan is nézzük, alszik a baba nyugodtan, alszik az anya nyugodtan, no meg én is, nem túl vicces amikor hajnali 2-3-4-5-6-ig üvölt a baba, és senki sem alszik.......
    Vegyétek vigyétek, megérdemli a gyártó a lovettát cserébe ezért a termékért, kifizetsz 10-15e ft-ot azért hogy aludhassatok, nekünk baromira megérte..
    Állítólag később is lehet jó, amikor már nagyobb a baba, mert át lehet állítani dallamra a szívhang nélkül. Mi ezzel még nem próbálkoztunk, amikor nem akarjuk használni a dodo-t (fő a változatosság) akkor youtube-on vagy mp3-on baba altatót indítunk neki mobilról, az is megteszi a hasznát keményen..
    A legjobb persze ölbe venni/babával együtt aludni, de csak okosan (RITKÁN!), mert ha hozzászokik, akkor rácsesztél! :D

    VálaszTörlés